Helpdesk

Bijlage toevoegen

Als je een bijlage bij je mail wilt versturen, zijn er twee mogelijkheden.Dit kan door te delen via OneDrive of bij te voegen als kopie. Je kunt het beste kiezen voor de tweede optie, omdat de ontvanger dan het bestand zelf kan downloaden en kan opslaan. Bij de eerste variant wordt de bijlage automatisch gedeeld in de one drive van de ontvanger.

Instellen Beantwoorden

In Office 365 staat standaard "Allen beantwoorden" als keuze ingesteld. Hoe je dit kan veranderen staat in de handleiding.

Onbelangrijke e-mail

Een nieuwe optie in Office 365 is onbelangrijke e-mail. Hierbij bepaalt Office 365 of een email onbelangrijk is en daarom in een andere map wordt opgeslagen. In de handleiding staat beschreven hoe je dit uit (of aan) kunt zetten

Gratis Office pakket

Via het Office 365 account dat je van De Nassau hebt gekregen, is het mogelijk om op vijf verschillende apparaten gratis het volledige Office pakket te installeren. Nadat je bent ingelogd in Office 365 kun je de installatie bestanden vinden via: klik op je naam rechts bovenin -> klik op 'mijn account' Kies in het nieuwe venster op de knop Office installeren. Kies vervolgens op uitvoeren. Ook kun je zien op welke apparaten je de software al hebt geïnstalleerd.

Office wil niet starten

Word, Powerpoint en Excel blijven hangen in de melding: "Office wordt bijgewerkt...." Zie onderstaand bestand.

Openen van OneDrive

Als je gebruik maakt van een schoolcomputer of -tablet is de OneDrive zichtbaar in je verkenner. Ook is de OneDrive via je email te bereiken. Dit kan op ieder willekeurig apparaat. Dit is mogelijk door in te loggen op je schoolmail, via het tegelicoontje linksboven kun je dan kiezen voor OneDrive. Je kunt dus op twee manieren bij je bestanden.