Helpdesk

1_Teams online les leerlingen handleiding

2_Extra tips online les

Algemene informatie leerlinen en ouders

Opdrachten in Teams maken

Hoe kan ik de Teams app installeren?

Open Edge en ga naar de Nassau website en kies E-mail, klik vervolgens links boven op Teams klik daarna links onder op “App Downloaden” en vervolgens op “Uitvoeren” wacht nu rustig af totdat alles geïnstalleerd is, het programma start vanzelf op.

Hoe verwijder ik geannuleerde afspraken uit mijn agenda?

Geannuleerde afspraken maken je agenda niet overzichtelijker. Deze moet je ZELF verwijderen. Zie bijgevoegde handleiding.

Ik krijg heel veel mailtjes van vergaderingen hoe hou ik het overzicht?

Als je een mail over een afspraak/vergadering krijgt, klik dan op JA in de mail, de mail zal dan verdwijnen, de afspraken vind je terug in je Teams agenda.

Mijn huiswerk in onze “Class Notebook” wordt niet opgeslagen, of ik kan er niet in werken via Teams wat moet ik doen?

Soms zijn er vanwege de enorme drukte storingen in ClassNote / Onenote. Online werken via Edge gaat dan nog wel goed, dit doe je als volgt: Ga naar je email, klik op de kleine vierkantjes links boven, en klik vervolgens op "OneNote". Nu kun je het bestand openen wat je nodig hebt en erin werken.

Mijn microfoon werkt niet wat moet ik doen?

Start eerst je laptop een keer helemaal opnieuw op (via windows toets links onder, kies "opnieuw opstarten". Werkt het nog niet neem dan contact op met de ICT. Je kunt je les toch volgen door tijdelijk gebruik te maken van de Teams app op je telefoon (downloaden uit store en inloggen met je Nassau e-mail adres en wachtwoord).

Mijn school laptop is kapot wat moet ik doen?

Neem contact op via helpdesk@denassau.nl dan zoeken we samen zo snel mogelijk naar een oplossing zodat je je lessen kunt volgen.

Mijn verbinding verbreekt wat moet ik doen?

Door de enorme drukte in Teams in Europa kan de verbinding af en toe verbreken, het programma zal eerst zelf proberen de verbinding te herstellen, soms krijg je een knop in beeld met “Opnieuw verbinden”.

Waar kan ik de online lessen vinden?

Begin in je agenda in Teams, daar kun je alle online lessen vinden en er direct aan deelnemen door erop te klikken en op “Deelnemen” te klikken.

Waar staat het knopje “Agenda” in Teams?

Het knopje “Agenda” staat links in de paarse balk. Als de knop niet zichtbaar is, klik dan eerst op de 3 puntjes links, en daarna op “Agenda”.

Waarom moet ik de Teams app installeren?

De Teams app werkt beter dan de online versie van Teams.