Proefminor

Kom naar De Nassau voor een proefminor
Op woensdagmiddag 5 en 12 februari en woensdagmiddag 4 maart 2020 organiseren we op De Nassau proefminors voor groep 8-leerlingen. De lessen starten om 14.00 uur en eindigen om 15.30 uur. De proefminors worden gegeven op ons gebouw aan De La Reijweg 136.

Op dinsdag 11 februari wordt er een extra proefminor Healthy lifestyle georganiseerd van 15.30-16.30 uur op ons gebouw aan de Paul Krügerlaan 2. En op maandag 17 februari worden extra proefminors georganiseerd van 15.30-17.00 uur op ons gebouw aan De la Reijweg 136.
Schrijf je nu in voor een proefles van De Nassau Academie!

Maak een keuze uit één van de proefminors hieronder en schrijf je hier in. Je ontvangt een bevestiging en ongeveer een week van tevoren ontvang je nog een e-mail met informatie over de woensdagmiddag waarvoor je je opgegeven hebt. Je kunt je slechts voor één proefminor inschrijven.

Goden, monsters en Griekse helden
Wil jij meer te weten komen over het leven en de geschiedenis van de Grieken en de Romeinen, dan is deze proefminor echt iets voor jou. We nemen je mee naar de tijd van de Klassieke Oudheid. Samen onderzoeken we het ontstaan van de filosofie en bestuderen we de taal van de Grieken en Romeinen.

CSI Breda
Een moordzaak moet worden opgelost en de verdachten moeten voor de rechter verschijnen. Hoe doen we dat in Nederland? Word jij de advocaat, de rechter of degene die de vingerafdrukken en het DNA onderzoekt?

Alles is taalfamilie: een mysterytour langs woordgeheimen
Duik mee in de geschiedenis van taal, alfabet en de materialen waarop deze door de eeuwen heen zijn vastgelegd, zoals kleitabletten, papyrus en perkament. Wat weet je van hiërogliefen of van de herkomst van je eigen naam? Wat weet je van het Latijn of het oud-Nederlands? Ben je nieuwsgierig naar het taalverleden en puzzel je graag, kom dan naar deze proefminor.

Helden
Wanneer ben je een held? Helden zijn er in vele soorten: historische helden, oorlogshelden, superhelden, sporthelden, literaire helden en gewone helden. Veel mensen willen iets van een held. Hoe kom je in contact met een held? Kom jij een middag ‘de held uithangen’?

Het geheim van een piramide bouwen
Wil jij de spannende geheimen van het oude Egypte ontrafelen? Lijkt het je leuk om hiërogliefen te schrijven? Weet je dat de piramide van Cheops een vierkant grondplan heeft? Deze proefminor is er voor bouwkundigen en archeologen in spe.

Healthy lifestyle
Wat is nu precies een gezonde leefstijl? Eet jij gezond en kom je genoeg in beweging? Geef jij je geld uit aan gezonde dingen? Voel je je schuldig als je op de bank een zak chips wegwerkt? Weet jij wat het effect is van ongezond gedrag? In deze proefminor leer je er meer over. Let op: deze les vindt plaats in de fitnessruimte van ons gebouw aan de Paul Krugerlaan 2 van 14.00 – 15.00 uur. En jazeker: neem je gymspullen mee!

Spectaculair koken
Bak jij weleens koekjes of een taart? Of heb je belangstelling voor koken? Dan kun je een middagje komen kokkerellen en proeven tijdens de proefminor: spectaculair koken. Krijg jij al trek? Schrijf je in! Let op: deze les vindt plaats op ons gebouw aan de Paul Krugerlaan 2 van 14.00 – 15.30 uur. En jazeker: neem een schort en een bakje mee!

De cheeseburger ontleed
Best lekker een cheeseburger! Maar weet je ook wat je eet en waar het vandaan komt? Met de cheeseburger als rode draad, ga je het verhaal van brood, groente, kaas en vlees helemaal uitpluizen. Door te experimenteren word je een echte voedseldeskundige.

3D printen
Bedenk een winkelspaaractie in 3D! In deze proefminor komen ICT-vaardigheden, ontwerp en vormgeving én het vak economie samen. Denk na over de doelgroep, de kosten en het lanceren van je spaaractie. Hoe komt jouw spaaractie er in 3D uit te zien? Maak je eigen winkelspaaractiemodel in 3D!
Niet gevonden wat je zocht?
Neem dan gerust contact met ons op.
nassau-arrow Contact
Vandaag