Minor havo-3

Hieronder vind je de minorbeschrijvingen. Maak nu drie keuzes.

 1. Going abroad…
  Wijsheid over vrije tijd. Iedereen gaat graag op vakantie en wil genieten van z’n vrije tijd. Jullie weten wat het is om als toerist te genieten van mooie vakanties, maar we weten eigenlijk niet wat de gevolgen hiervan zijn voor het land en de bevolking. Verder speelt de taal en de plaatselijke cultuur een belangrijke rol, wanneer je als toerist in het buitenland verblijft. Maar dat geldt natuurlijk ook, wanneer je eventueel later gaat werken in het buitenland. De bedoeling is dat je met behulp van alle verkregen informatie een product ontwikkelt dat gepresenteerd moet worden op een vakantiebeurs. Deze minor wordt gegeven door meneer Huijsmans en meneer Burgers.
 2. Journalistiek
  Ben jij altijd bezig met social media? Krijg jij vaak te horen dat je nieuwsgierig bent? Heb jij originele ideeën en wil jij verhalen vertellen die er toe doen? Dan is de minor Journalistiek iets voor jou! Tijdens deze minor belichten we een aantal aspecten uit de werkzaamheden van een echte journalist. Kom helpen bij het Mediabedrijf De Nassau! Deze minor wordt gegeven door mevrouw Duijmelinck en meneer Gruijters.
 3. (B)recht op de Bühne
  In (B)recht op de Bühne ben je vooral praktisch bezig in het auditorium. Je gaat in een groepje het script van de Driestuiversopera van Bertold Brecht bewerken. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de 20e eeuw. Wij gaan dit verhaal in een modern jasje steken. Vanaf les 1 sta je op het podium! Uiteindelijk maak je met een groepje een eigen theaterproductie. Deze minor wordt gegeven door mevrouw Rijploeg en meneer Bagnato.
 4. Breingeheimen
  Veilig weggeborgen in de schedel ligt ons brein, met meer dan honderd miljard zenuwcellen en zo’n honderdduizend kilometer aan verbindingen tussen die zenuwcellen. Dit orgaan zorgt dat we o.a. kunnen WhatsAppen, televisiekijken, een fiets besturen, andere mensen herkennen en verliefd worden. In deze minor duik je in de geheimen van je eigen brein. Je komt achter hoe je hersenen in elkaar zitten en hoe ze werken. Vanaf je geboorte tot heden was jij onafgebroken bezig met leren. Jij leerde lopen, praten, tekenen, lezen en veel meer. Maar wat is dat eigenlijk: LEREN? Wat gebeurt er in je lijf en met name in je hersenen als je iets leert? Hoe leer je optimaal? Hoe werkt je geheugen en bestaan er middelen om die werking te verbeteren? Helpt koffie? Heeft slapen invloed? En wat heeft intelligentie ermee te maken? Kunnen de hersenen eindeloos doorgaan met nieuwe dingen opnemen? Door deel te nemen aan deze minor krijg jij een kans om je eigen leerstijl te testen en je leerstrategieën te verbeteren. Want het leren is voor nu en nog heel lang. Deze minor wordt gegeven door mevrouw de Backer en mevrouw Verhoek.

Je moet 3 keuzes maken voor 1-9-17 via dit inschrijfformulier.