Nieuwsflits

Recorddrukte tijdens de Open Dag

geplaatst op: 16-02-2015
Vanaf 10 uur liepen afgelopen zaterdag de beide gebouwen van De Nassau weer vol met leeftijdsgroepen die je normaal niet elke dag in de school ziet: leerlingen van groep 8 lieten zich in het auditorium voorlichten, waren benieuwd of ze echt bij alle lessen een tablet mochten gebruiken, wilden wel eens weten of ze al een les in het Engels konden volgen en vroegen de eersteklassers die hen rondleidden de oren van het hoofd. Ook leerlingen van groep 7 waren zich volop aan het informeren en zelfs die van groep 6 kwamen een kijkje nemen.

Een van de eersten was Anne de Rooij. Haar broer, Thijs uit B1G, liet haar de school zien, hoewel ze al veel over de school had gehoord. Een ander meisje, Maryam Taouil, kreeg een rondleiding van haar nichtjes Siham uit B1D en Sane uit B1H.

Er waren oud-leerlingen die met hun kinderen kwamen kijken en die hun oude Nassau nauwelijks meer herkenden. In hun herinnering was het gebouw enorm, waren de gangen eindeloos lang en de leraren verschrikkelijk oud. Nu waren ze positief over het licht en de ruimte in onze school.

Iedereen wilde natuurlijk alles weten over de Nassau Academie, de studielessen, de huiswerkklassen, de buitenlandse reizen, tto en wie precies bepaalt in welke klas een leerling wordt geplaatst. Daarbij wilden de bezoekers graag horen welke school de beste van Breda is, want ze bezochten meer scholen dan alleen De Nassau. Dat is gelukkig een vraag die onbeantwoord kan blijven, slechte scholen zijn er in Breda immers niet.

De kinderen proefden vooral de sfeer en waren enthousiast. Een groot aantal van hen zullen we straks terugzien op de inschrijfavonden op 10 en 11 maart.


Extra foto's