Nieuwsflits

Opening Nassau Academiejaar door de commissaris van de Koning

geplaatst op: 15-10-2014
Wij zijn er bijzonder trots op dat Wim van de Donk, de commissaris van de Koning van Brabant, op 30 oktober gastspreker op De Nassau is.

Dr. Wim van de Donk is tevens hoogleraar bestuurskunde en lid van de raad van toezicht van de Universiteit van Utrecht, dus een kenner van de academische en bestuurlijke wereld. In zijn lezing gaat hij onder andere in op het belang van de academische vorming van leerlingen. De avond is voor de vwo-leerlingen van onze school de officiële start van een nieuw Nassau Academiejaar en belangstellenden zijn hierbij welkom.

Twee jaar geleden zijn we gestart met een nieuw onderwijsconcept voor onze vwo-leerlingen: de Nassau Academie. Binnen dit concept willen we leerlingen nog beter voorbereiden op hun studie en toekomst, staan academische vaardigheden centraal en halen we de banden met de universiteiten aan.

In de praktijk betekent dit dat leerlingen naast hun verplichte programma in een cursusjaar minors volgen. Deze minors zijn interdisciplinair en worden, door twee van onze collega’s en/of externe deskundigen vormgegeven. Er zijn inmiddels 17 minors ontwikkeld voor de eerste tot en met de vijfde klas en er zijn nieuwe in ontwikkeling. In een digitaal portfolio noteren de leerlingen hun opgedane academische vaardigheden.

Gezien onze ervaringen met de eerste reeks academielezingen tijdens het vorige schooljaar en de wetenschap dat we een gerenommeerd spreker hebben, verwachten we dat het een drukke avond wordt. We hebben een maximumcapaciteit van 285 zitplaatsen in ons auditorium.

De academieavond in het auditorium van De Nassau aan de De la Reijweg 136 begint op 20.00 uur. Het gebouw is vanaf 19.30 uur toegankelijk voor bezoekers die zich via de website hebben aangemeld.

Klik op www.nassau-academie.nl voor aanmelden.

Foto: Erik van der Burgt